SpaceX відклала тестування Falcon Heavy через політичну кризу в США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

SpaceX відклала тестування Falcon Heavy через політичну кризу в США

Світ
744
Компанія SpaceX не зможе провести тести надважкої ракети-носія Falcon Heavy через політичну кризу в США, повідомляє Florida Today з посиланням на 45-е космічне крило.
Зазначається, що ключові співробітники відомства відсторонені від роботи, що не дозволить крилу підтримати вогневі випробування в Космічному центрі Кеннеді. Найближчі старти з Космічного центру і з бази ВПС США на мисі Канаверал теж доведеться змістити.
Перший запуск ракети, який мав відбутися в листопаді минулого року, було перенесено на січень. Ракета запустить на орбіту Марса власну машину Ілона Маска Tesla Roadster, в якій буде грати пісня Девіда Боуї Space Oddity.
Раніше Ілон Маск заявив про те, що перший запуск ракети з великою часткою ймовірності може виявитися невдалим. Він також підкреслив, що запуск ракети буде можливий тільки при злагодженій роботі всіх 27 двигунів.
Як повідомлялося, в США федеральний уряд призупинив роботу в зв’язку з тим, що в Сенаті не знайшлося достатньо голосів для рішення про надання тимчасового фінансування.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас