Audi запускає «віртуальні електростанції» за аналогією з Tesla — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Audi запускає «віртуальні електростанції» за аналогією з Tesla

Фондовий ринок
609
Німецька автомобілебудівна компанія розробила екосистему енергетичних продуктів, до якої входять електромобілі, системи зберігання енергії і сонячні панелі. Нова програма Audi вже проходить випробування в Інгольштадті і Цюріху.
Компанія Audi спільно зі швейцарським стартапом Ampard тестує віртуальні електростанції – розумні системи розподілу електроенергії, розраховані на власників електромобілів і сонячних панелей. У екосистему Smart Energy Network входить домашній акумулятор і підключені до нього фотоелементи.
Розроблене Ampard ПЗ дозволяє управляти витратою сонячної енергії і направляти її на різні потреби. Наприклад, на зарядку електрокара, систему обігріву або на роботу домашніх електроприладів. У комплексі всі пристрої формують розумну енергомережу, яка дозволяє економно розподіляти електроенергію. «В результаті власники фотоелементів більше задіюють сонячну енергію і при цьому скорочують витрати на електрику», – пояснює Audi в прес-релізі.
Одночасно з цим «віртуальні електростанції» підключені до загальної мережі. Завдяки цьому всі користувачі енергомережі витрачають і отримують електрику більш збалансовано – без різких стрибків і надмірних навантажень. Поки Smart Energy Network тестують в декількох будинках в Інгольштадті (Німеччина) і Цюріху (Швейцарія).
У компанії зазначають, що запуск нового сервісу – це спроба вийти за рамки традиційного підходу до автомобілів. Участь в екосистемі робить електромобіль не тільки засобом пересування, а й інструментом для розподілу енергії. Такий же підхід раніше представила компанія Tesla, яка вже давно не називає себе автомобільною компанією і не використовує слово Motors в назві. Компанія Ілона Маска ще в 2016 році визнала електромобіль частиною енергетичної системи, до якої також входять системи зберігання енергії Tesla Powerwall і сонячний дах Tesla Solar.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас