Уперше в історії: компанії в 2017 р. частіше стикалися з розкраданнями даних, ніж із звичайними крадіжками (дослідження) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уперше в історії: компанії в 2017 р. частіше стикалися з розкраданнями даних, ніж із звичайними крадіжками (дослідження)

Технології&Авто
141
Компанії в минулому році частіше стикалися зі спробами злому своїх комп’ютерних систем, ніж з крадіжками фізичних активів, йдеться в щорічному звіті компанії Kroll. Така ситуація спостерігається вперше в історії.
Як показало опитування керівників компаній, проведене в різних країнах, 82% фірм в минулому році стали жертвами як мінімум однієї спроби шахрайства, а 85% постраждали від кібератак.
Найпоширенішим типом кібератаки було встановлення вірусу на комп’ютери компанії, другим за популярністю – спроба вивідати конфіденційну інформацію за допомогою розсилки фішингових листів.
При цьому у 44% випадках основними зловмисниками, які намагалися зламати ІТ-системи компаній, були пов’язані з нею особи – колишні працівники (20% випадків), фрілансери і тимчасові працівники (14%), чинні співробітники (10%).
Більше половини респондентів відзначили наявність ризиків кібератаки для їніх компаній. Більш ніж дві третини опитаних розповіли, що їхня фірма відмовилася від ведення бізнесу в певній країні або регіоні через високі ризики шахрайства, 63% – через побоювання з приводу безпеки.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас