Долар дешевшає до євро, трейдери чекають розвитку ситуації з фінансуванням уряду США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Долар дешевшає до євро, трейдери чекають розвитку ситуації з фінансуванням уряду США

Валюта
923
Долар США дешевшає відносно євро на торгах у понеділок і зміцнюється відносно ієни.
Індекс ICE U.S. Dollar, що відстежує коливання долара відносно шести основних світових валют, стабільний в ході торгів.
Таким чином, інвестори досить слабо реагують на припинення фінансування уряду США, пише MarketWatch.
Американські законодавці в понеділок знову спробують вирішити розбіжності щодо бюджетних питань, які призвели до припинення фінансування уряду США.
Сенат, як очікується, проведе в понеділок процедурне голосування щодо законопроекту про продовження фінансування уряду до 8 лютого, щоб визначити, чи зможе документ набрати достатню кількість голосів, повідомляє The Wall Street Journal. У неділю аналогічна спроба проголосувати за законопроект, для чого “за” мали висловити не менше 60 сенаторів, провалилася.
Президент Дональд Трамп в свою чергу заявив, що необхідно змінити нинішню процедуру і прийняти законопроект 51 голосом, тобто простою більшістю.
“Чому “шатдаун” не робить серйозного тиску на долар? Можливо, інвестори пам’ятають, що в минулому це не несло великих наслідків для американської економіки або ринків”, – відзначає стратег ACLS Global Маршалл Гіттлер. “Інвестори, ймовірно, думають, що поки економіка США залишається здоровою, і фондовий ринок йде вгору, можна очікувати підйому ставки Федрезерву в березні. Це причина для того, щоб не продавати долари”, – говорить експерт.
Банк Японії і Європейський центральний банк (ЄЦБ) проведуть чергові засідання на цьому тижні – у вівторок і четвер відповідно.
Інвестори будуть уважно стежити за заявами японського ЦБ, який раніше в цьому місяці скоротив обсяг купівлі найбільш довгострокових облігацій в рамках регулярних операцій на відкритому ринку.
Від ЄЦБ експерти чекають натяків на те, яким чином він має намір посилювати політику в 2018 році. Протокол грудневого засідання ЄЦБ вказав на досить “яструбиний” настрій Центробанку на поточний рік.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас