Air France-KLM веде переговори про купівлю Alitalia - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Air France-KLM веде переговори про купівлю Alitalia - ЗМІ

Фондовий ринок
144
Франко-голландський авіаперевізник Air France-KLM SA веде переговори про купівлю італійської авіакомпанії Alitalia, пише The Financial Times.
За даними джерел видання, призначені урядом представники Alitalia минулого тижня зустрічалися з керівниками AF-KLM в Парижі для обговорення участі франко-голландської компанії в аукціоні з продажу італійського авіаперевізника, можливо, у вигляді спільної заявки з британським лоукостером easyJet.
Представники AF-KLM і Alitalia відмовилися від коментарів.
AF-KLM раніше вже робила спробу купити італійську авіакомпанію в 2008 році, але тоді вона зустріла опір з боку уряду, який очолював Сильвіо Берлусконі.
В даний час до числа претендентів на купівлю Alitalia входять німецька Lufthansa, easyJet, а також інвестфірма Cerberus Capital Management.
Авіакомпанія Alitalia-Aereolinee Italiane Internazionali виконала свій перший рейс в 1947 році.
Колись державна Alitalia вже багато років перебуває в стані кризи, в травні 2017 року вона оголосила про банкрутство. Уряд Італії намагається не допустити розчленування компанії, в якій працює понад 11 тис. осіб.
Для подальшого забезпечення польотів Alitalia уряд 13 жовтня продовжив термін дії короткострокового кредиту для цієї авіакомпанії з листопада 2017 року по вересень 2018 року. Крім того, термін остаточного завершення процедури продажу Alitalia перенесений з 4 листопада на кінець квітня 2018 року.
У 2008 році компанія вже визнавалася фінансово неспроможною, але влада Італії пішла їй назустріч і списала борги. Однак до 2013 року вони знову накопичилися і досягли майже 1 млрд євро. У 2014 році авіакомпанія Etihad Airways (ОАЕ) купила 49% Alitalia. Однак інвестиції з боку Etihad Airways не принесли результатів, і Alitalia, як і раніше, не приносила прибутку.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас