Гонтарєва: Коломойський зрозумів, що зі мною зв'язуватися погано — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гонтарєва: Коломойський зрозумів, що зі мною зв'язуватися погано

Казна та Політика
4528
“Я думаю, він (Коломойський) прекрасно розумів, що зі мною зв’язуватися погано”, – відповіла глава Національного банку Валерія Гонтарєва на питання про те, чи намагався колишній власник Приватбанку Ігор Коломойський вийти з нею на зв’язок.
На думку Гонтарєвої, нещодавній звіт компанії Kroll про махінації в банку став свідченням правдивості попередніх заяв НБУ з цього питання.
“Вони підтвердили все те, що Національний банк говорив раніше. Національний банк – не поліція і не прокуратура. Національний банк готує звіти, де говорить те, що є недостатність капіталу. Перший раз, коли я говорила публічно про цю проблему, в банку була недостатність 146 млрд гривень. Після націоналізації (аудиторсько-консалтингова компанія) EY показав ще 38 млрд гривень. Ви розумієте, про які суми ми говоримо?! Національний банк може говорити, що кредитний портфель в поганому стані, що в капіталі є діра, що активи були виведені. А ось forensic audit може підтвердити, куди, коли і скільки”, – додала вона.
Гонтарєва впевнена, що судові розгляди з колишніми власниками Приватбанку закінчаться успішно для країни.
“Лондонський суд уже почав розгляд, результати розслідування Kroll готові. Все йде за планом”, – додала вона.
Гонтарєва також допустила, що останні розслідування в пресі щодо її колишньої компанії – ICU можуть бути сплановані Коломойським.
“Текст, в якому згадано 500 назв незрозумілих компаній і імен, з легкістю був використаний для маніпуляцій на знайомій українському ринку назві брокерської компанії ICU. Зрозуміло, що це спланована акція для дискредитації не тільки Гонтарєвої. Ким спланована? Сказати складно. Припускаю, що тим, ким ви сказали”, – додала вона.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас