Microsoft очолила рейтинг технологічних лідерів світу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Microsoft очолила рейтинг технологічних лідерів світу

Фондовий ринок
563
Корпорація Thomson Reuters, що контролює інформаційне агентство “Рейтер”, 17 січня 2017 року вперше опублікувала рейтинг “Top 100 Global Technology Leaders”, покликаний виявити фінансово найуспішніші і найефективніше організовані компанії в технологічній галузі.
Очолює список корпорація Microsoft, за якою йде чіпмейкер Intel і мережевий гігант Cisco. Також до першої десятки увійшли американські високотехнологічні гіганти Apple, Alphabet, IBM і Texas Instruments. Замикають топ-10 тайванський контрактний виробник напівпровідників TSMC, німецький розробник ПЗ SAP і ірландська компанія Accenture, що надає послуги в сфері управлінського консалтингу, інформаційних технологій та аутсорсингу.
Серед інших 90 компаній, які увійшли в сотню світових технологічних лідерів – найбільший в світі інтернет-рітейлер Amazon.com і соцмережа Facebook. Зазначається, що ці та інші учасники за межами першої десятки в рейтингу не проранжовані.
Як пояснили в Thomson Reuters, місця в переліку були розподілені на підставі 28-факторного алгоритму, який оцінює діяльність компаній за вісьмома критеріями, серед яких фінансове становище, ефективність управління та довіра інвесторів, фактори ризику та стійкості, нормативно-правова відповідність, інновації, кадри і соціальна відповідальність, вплив на навколишнє середовище і репутація.
При оцінці технологічних досягнень враховувалася патентна активність компаній, а повідомлення про вендорів у новинах і ряді соціальних ресурсів використовувалися в якості критерію для вимірювання громадської репутації компанії.
За матеріалами:
internetua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас