На Чорнобильській АЕС у 2018 році проведуть «гарячі» випробування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На Чорнобильській АЕС у 2018 році проведуть «гарячі» випробування

Казна та Політика
1207
На Чорнобильській атомній електростанції проводяться комплексні випробування роботи обладнання сховища, в якому буде знаходитися відпрацьоване ядерне паливо (СВЯП-2), а по їх завершенні в 2018 році заплановано провести «гарячі» випробування.
Про це передає УБР з посиланням на Електровісті.
Голова Держінспекції ядерного регулювання України Григорій Плачков під час ознайомчого візиту на ЧАЕС приділив особливу увагу стану робіт по завершенні будівництва сховища, призначеного для відпрацьованого ядерного палива №2, де представники генпідрядника Holtec International і головний інженер проекту підвищення безпеки Андрій Савін ознайомили його з усіма технічними моментами на будівельному майданчику СВЯП-2 і майбутніми планами.
Делегація також провела огляд машинного залу 1-го енергоблоку, в якому планують розмістити тимчасове сховище для високоактивних відходів, що утворюються при проведенні робіт з перетворення в екологічно безпечну систему об’єкта «Укриття».
Зазначимо, фінансування будівництва СВЯП-2 здійснюється з Рахунку ядерної безпеки ЄБРР. Призначення об’єкту, що будується – приймання, підготовка до зберігання і подальше зберігання ВТВЗ (відпрацьованих тепловиділяючих збірок) і ХВДП (відпрацьованих додаткових поглиначів), вже накопичених на ЧАЕС.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас