Intel визнала перезавантаження після усунення вразливості процесорів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Intel визнала перезавантаження після усунення вразливості процесорів

Технології&Авто
1100
Минулого тижня компанія Intel повідомила про отримання скарг користувачів на проблему частого перезавантаження комп’ютерів, яка виникла після встанвлення оновлень, що виправляють критичні уразливості процесорів Intel, інформація про які була оприлюднена на початку січня.
Тоді в Intel уточнювали, що скарги стосуються персональних комп’ютерів і серверів з процесорами, в яких використовується застаріла архітектура Broadwell і Haswell, однак тепер в компанії оголосили, що оновлення можуть призвести до частих перезавантажень комп’ютерів з чіпами на старій архітектурі Ivy Bridge та Sandy Bridge і з процесорами з архітектурою Skylake і Kaby Lake, що вийшли порівняно недавно.
Як пише The Verge, патчі, що виправляють уразливості чіпів, негативно впливають на продуктивність чіпів. Так, деякі тести в дата-центрі, що імітують різні завдання, зафіксували зниження продуктивності серверних процесорів на 25%, але в більшості тестів цей показник становив не більше ніж 4%.
У компанії повідомили, що до теперішнього часу Intel випустила оновлення для 90% моделей чіпів, представлених за останні п’ять років, але визнали, що фахівцям ще належить виконати велику роботу.
Нагадаємо, про критичні уразливості, виявлені у процесорах Intel, AMD і ARM, які отримали неофіційну назву “чіпокаліпсис”, стало відомо 3 січня. Уразливості дозволяють зловмисникам непомітно здійснювати атаки Meltdown і Spectre і отримувати доступ до кешу процесорів і оперативної пам’яті пристрою і зчитувати практично будь-яку інформацію, включаючи зашифровані дані і паролі.
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас