В Україні вирішили побудувати першу дорогу з вугільних відходів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні вирішили побудувати першу дорогу з вугільних відходів

Казна та Політика
1081
ДТЕК планує побудувати ділянку автомобільної дороги з використанням золошлаків – відходів вугільних теплоелектростанцій (ТЕС) у Львівській області до кінця 2018 року.
Про це розповів регіональний менеджер з корпоративної соціальної відповідальності ДТЕК Енерго Петро Курляк, передає ЦТС.
Протяжність дороги складе 1 км – вона з’єднає кілька сільських населених пунктів.
“Компанія ДТЕК реалізує пілотний проект з будівництва ділянки дороги із застосуванням золошлакових матеріалів. Для вибору пілотного проекту спочатку було кілька пропозицій, і навколо них було багато суперечок. Зрештою, затвердили ділянку дороги, яка проходить через чотири села у Львівській області – Перекалки-Рогалі-залізнична станція Добротвір-Матяши протяжністю 1 км”, – повідомив Курляк.
Він також додав, що на сьогоднішній день компанія ЗахідДорПроект вже закінчила проектно-кошторисну документацію. У 2018 році планується проходження експертизи та будівництво пілотної ділянки дороги.
Як заявила менеджер департаменту екологічної безпеки ДТЕК Енерго Тетяна Завгородня, в Україні утворюється близько 7,5 млн золошлакових відходів на рік. З них 6 млн т генерує ДТЕК. В Європейських країнах відсоток утилізації золошлакових відходів становить близько 92%, в США – 41%, Індії – 50%, Китаї – 65%. Показник, якого вдалося досягти ДТЕК на одній з ТЕС – 43%.
За матеріалами:
FaceNews
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас