Перші перовскітні сонячні панелі з'являться на ринку в цьому році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Перші перовскітні сонячні панелі з'являться на ринку в цьому році

Технології&Авто
4294
Першим вивести на ринок сонячні панелі на основі перовскітів планує польський стартап Saule Technologies спільно зі шведською Skanska Group. Компанії почнуть встановлювати модулі в Польщі вже в цьому році. Потужність інноваційних фотоелементів складе 100 ват на квадратний метр.
Польський стартап Saule Technologies підписав з шведською девелоперською компанією Skanska Group дистриб’юторську угоду. За умовами договору, в 2018 році Skanska встановить тестові перовскітні фотоелементи на дахах кількох офісних будівель в Польщі. Це перший у світі випадок застосування перовскітів для отримання сонячної енергії в комерційних цілях. Угода також передбачає встановлення фотоелементів на будівлях в США і Європі.
Як повідомляє Electrek, потужність модулів складе 100 ватів на квадратний метр, що дає ККД 10%. Saule працювала над технологією 4 роки. При виробництві компанія використовує струменевий друк. Такий метод дозволяє створювати модулі будь-яких форм, кольорів і розмірів. Як пояснила співзасновниця і технічний директор Saule Ольга Малинкевич, надруковані напівпрозорі перовскітні панелі можна встановлювати на будь-яку поверхню — не тільки на дах.
Польський стартап приступить до підготовки виробничої лінії восени цього року. Фабрику перовскітних сонячних елементів побудують у Вроцлаві (Польща). Saule вже відбирає постачальників комплектуючих.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас