Міністр фінансів пояснив включення Естонії та Латвії в офшорний список — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міністр фінансів пояснив включення Естонії та Латвії в офшорний список

Казна та Політика
967
Міністр фінансів Олександр Данилюк пояснив включення Естонії та Латвії в офшорний список вимогами законодавства.
“Це пов’язано з тим, що в двох цих країнах, в Естонії вже кілька років, а в Латвії з 1 січня цього року запроваджено механізм оподаткування прибутку на виведений капітал. Мається на увазі, що прибуток не обкладається до того часу, поки він не розподіляється у вигляді дивідендів, наприклад”, – сказав міністр під час години запитань до уряду в парламенті.
Данилюк зазначив, що за законодавством держава мала включити ці країни в список країн, оскільки “податок на прибуток перебуває на рівні нуля”.
При цьому він зазначив, що такий крок ніякою мірою не є недружнім стосовно Естонії і Латвії. “Це просто виконання нашого закону”, – додав він.
Міністр повідомив про те, що проводяться переговори з посольствами та міністерствами фінансів цих країн, щоб вирішити цю проблему.
Данилюк також нагадав про те, що з наступного року Україна також має намір ввести податок на виведений капітал.
Нагадаємо, раніше в 2017 році уряд України розширив список держав, операції з контрагентами яких підпадають під контроль в рамках адміністрування закону про трансферне ціноутворення. До списку додані Гваделупа, Гватемала, Французька Гвіана, Співдружність Домінікани, Домініканська Республіка, Естонія, Іран, Куба, Лаос, Латвія, Ліван, Маврикій, Мальта, Марокко, Монако, ОАЕ, Сінгапур, Грузія, Угорщина. Загальна кількість країн в цьому списку збільшилася з 65 до 85.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас