Уряд визначився з поверненням невідшкодованого ПДВ - ДФС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд визначився з поверненням невідшкодованого ПДВ - ДФС

Казна та Політика
562
Уряд пропонуватиме зміни до Податкового кодексу щодо створення Тимчасового реєстру заяв з повернення ПДВ, які врегульовують порядок повернення платникам невідшкодованого ПДВ.
Про це повідомляє прес-служба Державної фіскальної служби України.
“Кабінет міністрів України схвалив зміни до Податкового кодексу України, які врегульовують порядок відшкодування сум податку на додану вартість за заявами, поданими до 1 лютого 2016 року, та по яких суми ПДВ станом на 1 січня 2017 року не були відшкодовані”, – йдеться у повідомленні.
Згідно із пропозиціями Кабміну, весь обсяг невідшкодованого ПДВ буде вноситися з урахуванням узгодження до Тимчасового реєстру, формуватися та повертатися платникам у хронологічному порядку надходження заяв.
Основною умовою стане відшкодування платникам сум з податку на додану вартість, щодо яких станом на 1 лютого 2017 року не закінчені процедури адміністративного або судового оскарження. При цьому враховуватиметься відображення узгодженої суми в Тимчасовому реєстрі на наступний день після отримання рішення за результатами закінчення процедури оскарження або рішення суду, що набрало законної сили.
За даними ДФС, станом на 1 січня 2018 року вірогідна до включення в Тимчасовий реєстр сума залишку невідшкодованого ПДВ, заявлена до бюджетного відшкодування на рахунок платника у банку, складала 4,7 млрд грн, з цієї суми в оскарженні перебуває 4 млрд грн.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас