Найбільший інвестор Uber закликав компанію зосередитися на США і Європі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найбільший інвестор Uber закликав компанію зосередитися на США і Європі

Фондовий ринок
297
Японська телекомунікаційна компанія SoftBank Group Corp., найбільший інвестор сервісу на замовлення автомобілів Uber Technologies Inc., закликав компанію зосередити свої зусилля на поверненні частки ринку в США і розвитку бізнесу в ключових європейських країнах.
За словами Раджива Місри, члена ради директорів SoftBank і майбутнього члена ради директорів Uber, вихід з неприбуткових ринків дозволить компанії знизити витрати, при цьому основні ринки мають великий потенціал в плані збільшення прибутку.
“Це зростаюча компанія, тому справа не тільки в скороченні витрат, – наводить його слова Financial Times. – Усім байдуже, скільки вони втратять: на мільярд більше чи на півмільярда менше”.
Uber вже пішов з китайського ринку, продавши свій бізнес конкуренту Didi Chuxing, а також об’єднав свої російські активи з “Яндекс.Таксі”. Однак компанія як і раніше веде цінові війни в Індії і Південно-Східної Азії, втрачаючи при цьому частку ринку в США.
Зазначається, що SoftBank є інвестором конкурентів Uber: компанії належить 20%-ва частка в китайській Didi і 30%-ва – в малайзійській Grab.

Довідка Finance.ua:

  • Uber – міжнародна технологічна компанія, яка розробляє мобільні сервіси з виклику автомобілів з персональним водієм.
  • Компанія надає послуги більш ніж в 600 містах в 77 країнах, в тому числі в Україні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас