Борис Джонсон запропонував побудувати міст між Великою Британією і Францією — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Борис Джонсон запропонував побудувати міст між Великою Британією і Францією

Світ
502
Міністр закордонних справ Великої Британії Борис Джонсон висловив ідею про будівництво мосту через протоку Ла-Манш, який з’єднав би Велику Британію і Францію, повідомляє в п’ятницю телеканал “Скай-ньюс” з посиланням на власні джерела.
Таку пропозицію Б. Джонсон висловив на зустрічі британських міністрів з французькими колегами в британській Королівській військовій академії в Сандхерсті.
“Нам потрібен ще один маршрут між Великою Британією і Францією. Неймовірно, що дві з найбільших економік світу пов’язані тільки однією залізничною гілкою, хоча вони знаходяться всього лише в 20 милях одна від одної (32 км – Ред.)”, – цитують Б. Джонсона джерела телеканалу.
Президент Франції Емманюель Макрон, за словами джерел, погодився з цією ідеєю.
На своїй сторінці у Twitter Б. Джонсон повідомив, що Велика Британія і Франція створюють спільну комісію з великих проектів.
“Наше економічне благополуччя залежить від доброї інфраструктури і хороших транспортних зв’язків”, – написав Б. Джонсон.
На даний момент Велику Британію і Францію з’єднує залізничний “Євротунель”, що проходить під протокою Ла-Манш. До відкриття тунелю в 1994 році розглядалися пропозиції про будівництво мосту, зазначає телеканал.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас