У Гарварді розробили найменшого дельта-робота — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Гарварді розробили найменшого дельта-робота

Технології&Авто
505
Інженери Гарварду розробили найменшу версію дельта-робота розміром всього кілька міліметрів, здатного виконувати свої завдання з неймовірною швидкістю: працювати на складальній лінії, на складі або навіть допомагати в хірургічних операціях.
У 2011 команда фахівців Гарвардського університету розробила технологію виробництва крихітних роботів, які вони назвали мікроелектромеханічними системами (MEMS). За останні кілька років їм вдалося розвинути цей напрямок і створити на їх основі різних пересувних роботів, що самі збираються, і спритного робота-бджолу Robobee. Новий робот MilliDelta належить до різновиду дельта-роботів, стаціонарних пристроїв з трьома важелями, що відрізняються високою швидкістю роботи. Це найменший представник свого роду, повідомляє New Atlas.

«Фізика масштабування підказала нам, що зменшення розміру дельта-роботів підвищить і швидкість, і прискорення, і виробництво MEMS, а з їхньою здатністю використовувати будь-який матеріал або їх поєднання здалися нам ідеальним способом якомога швидше підготувати остаточну версію робота», — говорить Роберт Вуд, провідний інженер проекту.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас