В ЄС зміцнилася тенденція до скорочення проблемних кредитів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В ЄС зміцнилася тенденція до скорочення проблемних кредитів

Кредит&Депозит
183
Європейська комісія зазначила стійку тенденцію до скорочення проблемних кредитів в країнах ЄС, що допоможе завершення формування банківського союзу.
Виконавча колегія ЄС опублікувала перший звіт про роботу з проблемними кредитами в рамках програми зниження банківських ризиків, після того як в липні 2017 року міністри фінансів ухвалили “План дій щодо боротьби з невиплатою позик в Європі”.
Звіт показує, що “позитивна тенденція до зниження коефіцієнтів проблемних кредитів і зростання коефіцієнтів покриття зміцнилася і продовжилася у другій половині 2017 року”, – наголошується в комюніке ЄК.
Коефіцієнти проблемних кредитів знижуються майже у всіх державах-членах ЄС, хоча ситуація в них істотно різниться. Загальний коефіцієнт прострочених кредитів по Євросоюзу знизився до 4,6% (другий квартал 2017 року), тобто приблизно на один процентний пункт в річному вимірі і на третину в порівнянні з четвертим кварталом 2014 року.
“Ці дані свідчать про те, що зниження ризиків у європейській банківській системі продовжується і буде сприяти процесу формування Банківського союзу, який повинен протікати паралельними шляхами зниження ризиків і розміщення ризиків”, – йдеться в комюніке.
Навесні Єврокомісія запропонує комплексний пакет заходів щодо зниження рівня існуючих проблемних кредитів і запобігання накопичення прострочених кредитів у майбутньому.
Пакет включатиме чотири напрямки: наглядові акції, реформу правил реструктуризації, неспроможності та стягнення заборгованості, розвиток вторинних ринків для проблемних активів і сприяння реструктуризації банківської системи. Це повинно здійснюватися на національному рівні, а там, де необхідно, і на союзному, йдеться в документі.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас