Трамп наполягає: за будівництво стіни на кордоні повинна заплатити Мексика — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Трамп наполягає: за будівництво стіни на кордоні повинна заплатити Мексика

Світ
355
Кошти на будівництво стіни на кордоні з Мексикою повинні виділити в Мехіко, вважає президент США Дональд Трамп.
“За стіну заплатить, прямо або опосередковано, або за рахунок довгострокових виплат, Мексика, профіцит торгового балансу якої з США становить $71 млрд. Стіна за $20 млрд – це мізер порівняно з тим, що Мексика отримує від США. NAFTA – поганий жарт!”, – написав Д. Трамп в Твіттері.
Він підкреслив, що його плани щодо будівництва стіни на кордоні з Мексикою залишалися незмінними з першого дня. За необхідності частини стіни будуть зроблені так, щоб через них було видно, що відбувається на іншій стороні, зазначив Д. Трамп. Також, підкреслив президент, він ніколи не планував будувати стіну там, де є “природний захист” кордону, наприклад, гори або річки.
Раніше голова апарату Білого дому Джон Келлі заявив, що США, можливо, отримають гроші на будівництво стіни, але не безпосередньо від влади Мексики. Він заявив, що у адміністрації є ідеї щодо використання з цією метою договору NAFTA або коштів від видачі віз. Також Дж.Келлі зазначив, що Д. Трамп, можливо, “не був повністю поінформований”, коли стверджував, що стіна буде побудована протягом всьому кордону з Мексикою.

Довідка Finance.ua:

  • NAFTA – угода про північноамериканську зону вільної торгівлі США з Мексикою та Канадою. Вона була створена в 1994 році.
  • На даний момент NAFTA являє собою найбільшу в світі регіональну зону вільної торгівлі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас