Toshiba продасть права вимоги на активи Westinghouse, що збільшить її капітал на $3,7 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Toshiba продасть права вимоги на активи Westinghouse, що збільшить її капітал на $3,7 млрд

Фондовий ринок
122
Toshiba Corp. продасть права вимоги на активи своєї збанкрутілої американської “дочки” Westinghouse Electric консорціуму інвесторів на чолі з американським хедж-фондом Baupost Group, а також акції пов’язаних з Westinghouse компаній інвестфонду Brookfield.
Як повідомляється в прес-релізі Toshiba, компанія продасть права вимоги на активи загальним обсягом близько $8,1 млрд за $2,16 млрд.
Toshiba розраховує завершити цю угоду до кінця січня поточного року.
Всі акції компаній, пов’язаних з Westinghouse, що належать Toshiba, в тому числі акції її холдингової компанії в США, будуть продані Brookfield, імовірному майбутньому власнику Westinghouse, за $1.
Раніше в цьому місяці Brookfield повідомила про намір придбати Westinghouse у Toshiba за $4,6 млрд.
Toshiba розраховує продати Brookfield акції пов’язаних з Westinghouse компаній до кінця березня 2018 року.
Продаж вимог на активи Westinghouse буде відображено у звітності Toshiba за поточний фінансовий рік, що призведе до збільшення її власного капіталу приблизно на 410 млрд єн ($3,68 млрд).
Раніше компанія прогнозувала, що на кінець цього фінансового року, що завершується в березні 2018 року, її власний капітал буде негативним – 750 млрд єн.
Однак завдяки рекапіталізації у розмірі 600 млрд єн, проведеній в грудні 2017 року за рахунок випуску нових акцій, а також збільшення капіталу за рахунок продажу вимог на активи Westinghouse, Toshiba розраховує, що її власний капітал на кінець року буде позитивним.
Це, як очікується, дозволить їй уникнути делістингу акцій.
Зазначимо, Westinghouse Electric Company, контрольована японською Toshiba, у березні 2017 року подала в суд заяву про банкрутство. Проблеми Westinghouse виникли на тлі великих перевитрат на будівництві двох американських АЕС – в Джорджії і Південній Кароліні. Обсяг заборгованості американської компанії на кінець 2016 року становив $9,8 млрд, за даними Toshiba.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас