МЕРТ створить центри підтримки технологій та інновацій на допомогу винахідникам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МЕРТ створить центри підтримки технологій та інновацій на допомогу винахідникам

Казна та Політика
108
Міністерство економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) починає процедуру створення центрів з підтримки технологій та інновацій в Україні.
Робота над цим проектом пройде в рамках програми співпраці МЕРТ з Всесвітньою організацією інтелектуальної власності (ВОІВ) на 2018-2019 роки і почнеться після укладення відповідного договору, зазначається в повідомленні на сайті міністерства.
Центри (або їх філії) будуть створені на базі університетів, наукових установ, інноваційних структур, технопарків тощо, Їх робота буде спрямована на надання доступу до патентних і непатентних баз даних, а також на допомогу винахідникам і новаторам з питань використання цих баз даних.
У МЕРТ вважають, що створення центрів з підтримки технологій та інновацій буде сприяти спрощенню доступу до баз даних патентної та науково-технічної інформації для винахідників та дослідників, малих і середніх підприємств, представників промислового сектору; організації дистанційних ВОІВ з питань інтелектуальної власності в Україні.
ВОІВ з 2009 року реалізує проект зі створення центрів підтримки технологій та інновацій, спрямований на забезпечення доступу до спеціалізованих баз даних, надання інформації та навчальних матеріалів, а також зміцнення технологічного та інноваційного потенціалу.

Довідка Finance.ua:

  • Станом на початок 2018 року в світі реалізується 71 національний проект з підтримки інновацій, у рамках яких функціонують 600 центрів і філій.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас