Telegram має намір провести ICO в два етапи, розраховує залучити загалом $1,2 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Telegram має намір провести ICO в два етапи, розраховує залучити загалом $1,2 млрд

Фондовий ринок
485
Месенджер Telegram планує залучити $600 млн в рамках закритого розміщення токенів для використання в своєму блокчейні Telegram Open Network до кінця лютого 2018 року, повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на інвестиційну пропозицію компанії.
Ще $600 млн планується залучити за рахунок публічного продажу токенів, який може початися в березні.
ICO Telegram на $1,2 млрд стане найбільшим в історії, перевершивши обсяг минулорічного первинного розміщення токенів Filecoin, в рамках якого було залучено $257 млн.
В цілому в 2017 році стартапи отримали через цей механізм фінансування понад $4 млрд.
Проект Telegram націлений на створення цифрового активу, який в результаті став би дуже поширеним засобом платежу. Проект включає в себе розробку мультиблокчейнової архітектури, здатної справлятися з такими обсягами угод і забезпечити достатню швидкість, щоб конкурувати з Visa Inc. і Mastercard Inc., випливає з інвестпропозиції.
Учасникам ICO пропонується інвестувати в так звану “Просту угоду про майбутні токени” (SAFT), що являє собою контракт, який дає інвестору право на цифрові активи після отримання ними лістингу на криптовалютних біржах.
Telegram розраховує, що його токени отримають лістинг в січні 2019 року або, найпізніше, до кінця 2019 року, випливає з документів.
“Для того щоб криптоактиви стали мейнстрімом, потрібен хтось на кшталт Telegram або WhatsApp. У Telegram вже є повноцінна криптоаудиторія, – цитує Bloomberg керуючого директора торгової платформи eToro Ікбала Гандхама. – З технічної точки зору це виглядає вражаюче, а у засновників дійсно великий досвід. Думаю, всі інвестували б у це, якби могли”.
Після лістингу токенів інвесторам, які взяли участь у закритому розміщенні, доведеться тримати свої монети ще до 18 місяців, сказано в пропозиції.
ICO Telegram, ймовірно, пройде в умовах падіння ринку криптовалют в зв’язку зі зростанням побоювань посилення державного регулювання і навіть введення прямих заборон на низку операцій у цій сфері.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас