МВФ, Світовий банк та ЄБРР - за притягнення до відповідальності колишніх власників збанкрутілих банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ, Світовий банк та ЄБРР - за притягнення до відповідальності колишніх власників збанкрутілих банків

Казна та Політика
424
Міжнародний валютний фонд, Світовий банк і Європейський банк реконструкції та розвитку виступають за притягнення до відповідальності колишніх власників збанкрутілих банків за завдані ними збитки.
Про це йдеться в спільному зверненні, текст якого мають “Українські Новини”.
Лист надіслано міністру фінансів Олександру Данилюку і в. о. голови НБУ Якову Смолію.
Його підписали голова місії МВФ в Україні Рон ван Руден, директор Світового банку у справах України, Білорусі та Молдови Сату Кахконен, керуючий директор ЄБРР у країнах Східної Європи та Кавказу Франсіс Маліж.
Вони закликають Центральний банк і Міністерство фінансів продовжувати зусилля з мінімізації вартості банківської кризи для українських платників податків.
“Для платників податків вартість банкрутств банків з 2014 року склала понад 215 млрд гривень, з яких 155 млрд гривень витрачено на націоналізацію Приватбанку (або близько 7,5% від ВВП 2017 року). Це стільки ж, скільки уряд витратив на освіту і медицину в минулому році”, – сказано в листі.
Міжнародні партнери України підтримують зусилля влади, спрямовані на мінімізацію витрат для платників податків у зв’язку з банкрутствами банків.
Вони рекомендують Мінфіну і НБУ визнати наступні принципи: перетворення зобов’язань пов’язаних сторін банку на його капітал (bail-in); повернення непрацюючих кредитів за допомогою юридичної процедури “колекшн”; звернення стягнення на об’єкти забезпечення, а також притягнення до відповідальності колишніх власників збанкрутілих банків за збитки.
Також МВФ, Світовий банк і ЄБРР закликали всі гілки виконавчої влади та правоохоронні органи ретельно координувати свої зусилля щодо максимально можливого зниження вартості банкрутства банків.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас