Індекс Dow Jones показав найшвидше зростання за 120 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індекс Dow Jones показав найшвидше зростання за 120 років

Фондовий ринок
645
Індекс Dow Jones поставив черговий історичний рекорд, пробивши позначку 26 000 пунктів.
Про це повідомляє Bloomberg.
Американський ринок вперше в історії додав 1000 пунктів всього за тиждень.
На те, щоб набрати чергову тисячу, індексу найбільших американських компаній знадобилося всього 7 торгових сесій — це найшвидший результат у його 120-річній історії.
Інвестори називають зростання ненормальним і продовжують гадати, коли почнеться відскік. Вони бояться, що корекція може виявитися такою ж швидкою.
У 2017 році індекс Dow Jones додав 28%, всього за два тижні 2018 року — ще 5%.
Повідомляється, що причина зростання на початку 2018 року — хороші результати звітності американських компаній за четвертий квартал.
Другий, більш довгостроковий фактор — зниження з 1 січня корпоративного податку на прибуток в США з 35% до 21% в рамках податкової реформи Дональда Трампа.
Більшість інвестбанків вважають, що весь 2018 рік фондовий ринок завершить в плюсі. Але стрімке зростання початку 2018 року викликає у керівників побоювання.
Президент інвестиційної компанії Yardeni Research Ед Йардені вважає, що ринок зростає на емоційних діях інвесторів, які побоюються втратити ралі, а не на фундаментальних показниках — і це загрожує подальшою різкою корекцією.

Довідка Finance.ua:

  • Індекс Доу—Джонса — найстаріший з існуючих американських ринкових індексів. Він був створений для відстеження розвитку промислової складової американських фондових ринків.
  • Індекс охоплює 30 найбільших компаній США. Серед них – Apple, Boeing, Coca-Cola, General Electric, Intel, JP Morgan Chase, mcdonald’s, Microsoft, Nike, Visa.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас