Луценко планує спецконфіскацію ще 3 млрд грн у першому півріччі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Луценко планує спецконфіскацію ще 3 млрд грн у першому півріччі

Казна та Політика
193
Українські правоохоронні органи мають намір провести спецконфіскацію ще 3 млрд грн в першій половині 2018 року, заявляє генеральний прокурор України Юрій Луценко.
“Ми плануємо провести спецконфіскацію ще 3 млрд грн – в першій половині цього року. Як, де і коли, я не буду розголошувати в інтересах слідства”, – сказав генпрокурор в ході засідання парламентського комітету з питань нацбезпеки та оборони в середу в Києві.
Ю. Луценко зазначив, що банки мають право виконувати рішення судів як самостійно, так і через припис виконавчої служби.
“Вчора я звернувся до прем’єр-міністра, в якого попросив взяти під особистий контроль діяльність виконавчої служби, яка повинна забезпечити цю спецконфіскацію”, – підкреслив він.
Генпрокурор додав, що не допустить скасування судових рішень і повернення коштів злочинцям.
“Спроби представників офшорних компаній, які співпрацювали з ОЗУ Януковича, наштовхуються на українські закони, які унеможливлюють їх участь у скасуванні рішення судів. Так працює система в усьому ЄС. Тому у зловмисників один вихід – дискредитувати дії прокуратури і Краматорського суду та спробувати забрати в України гроші через рішення в іноземних юрисдикціях. Тому запущено кампанію з дискредитації, спрямованої на повернення коштів злочинцям. Цього не буде”, – заявив Ю. Луценко.
Він також зазначив, що це не кінець спецконфіскації.
При цьому генпрокурор підкреслив необхідність ухвалення окремого закону про спецконфіскацію. “Цей закон остаточно унеможливив спекуляції захисників Януковича, тому я закликаю народних депутатів ухвалити цей закон”, – сказав він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас