День Фінансів, 17 січня: круте піке Bitcoin, "фейкове" подорожчання, приваблива ціна газу з РФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День Фінансів, 17 січня: круте піке Bitcoin, "фейкове" подорожчання, приваблива ціна газу з РФ

2177
У середу, 17 січня, поки Bitcoin продовжував своє піке, “Нафтогаз” надумав купувати газ у росії, а українців лякали “фейковим” подорожчанням:
Bitcoin продовжує падіння. Вже з ранку курс спустився нижче за психологічну позначку. До вечора ціна Bitcoin впала нижче ніж 10 тис. доларів.
До речі, дослідники з міжнародного банку Citibank опублікували звіт, в якому висловили свої побоювання щодо впливу біткойна на світову економіку та Україну.
Приваблива ціна. Нафтогаз вирішив купувати російський газ. Коболєв говорить, що ціна – приваблива. “Ми як “Нафтогаз” плануємо імпортувати з двох напрямків. Ціна, яку зараз зобов’язаний встановити Газпром, дуже приваблива. Цим економічним бенефітом слід користуватися”, – сказав Коболєв.
Він пояснив, що з 2018 року “Нафтогаз” повинен купувати 4-5 млрд кубометрів газу у російського “Газпрому”.
#Будетількидорожчати. Вважаєте, що занадто багато сплачуєте за холодну воду? Подумайте знову, можливо, це ще не межа. Цього року «Київводоканал» планує збільшити тарифи на холодне водопостачання і водовідведення.
Сектор газу. Вранці 17 січня деякі ЗМІ повідомляли, що в Україні збираються змінити методику визначення ціни газу для населення. Що, в свою чергу, призведе до подорожчання газу на більш ніж 8%. Але завдяки пильності Кабміну і самого Володимира Гройсмана “фейк” було спростовано.
В лідерах з підвищення зарплат. Щоправда, поки що тільки в прогнозах експертів консалтингової компанії Korn Ferry. Якщо вірити фахівцям цієї компанії, Україна посіла третє місце в топ-десятці країн, в яких 2018 року буде спостерігатися найбільше зростання реальних зарплат.
Допомога переселенцям. Кабмін збільшив суму щомісячної допомоги внутрішньо переміщеним особам з-поміж пенсіонерів та дітей для покриття витрат на проживання, зокрема на оплату житлово-комунальних послуг, до 1 тис. грн.
Більше депозитів. 2017 року кошти, розміщені фізичними особами на рахунках у банках у гривнях та іноземній валюті, збільшилися на 10,3%, або на 44,4 млрд гривень. При цьому експерти стверджують, що самих банків поменшає. Що стане причиною цього, читайте тут.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас