ШІ склав іспити в Стенфорд краще за людину — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ШІ склав іспити в Стенфорд краще за людину

Технології&Авто
791
Нейронна мережа, розроблена китайським інтернет-гігантом Alibaba, блискуче здала тести від Стенфордського університету, вперше перевершивши результати людини. Штучний інтелект (ШІ) успішно пройшов тести на навички читання та розуміння тексту і мови.
Розробники вважають, що такі можливості ШІ незабаром дозволять інтегрувати його в більшу кількість сервісів для полегшення рутинної праці людини.
Нейронна мережа від Alibaba набрала в тестах Стенфорда на читання і розуміння 82,44 бали, перевершивши середній результат людей, які взяли участь у тому ж випробуванні — 82,34. Порівняльні тести були пройдені 11 січня, а днем пізніше інша нейронна мережа, від Microsoft, також успішно здала тести Стенфорда, набравши 82,65 балу.
До тестів входили вправи на читання або прослуховування певної інформації, а потім відповіді на перевірочні запитання. Наприклад, текст про історію британського серіалу “Доктор Хто” і питання про те, як називався космічний корабель головного героя. Раніше компанії Facebook, Tencent і Samsung також надавали свої нейронні мережі для проходження тестів Стенфорда, однак ШІ від Alibaba вперше перевершив результати людини.
“Подібні види тестів, очевидно, є дуже корисними показниками того, як далеко можуть заходити здібності ШІ,— цитує CNN офіційного представника Microsoft Ендрю Пікапа.— Однак справжня користь ШІ проявляється, коли він використовується в гармонії з можливостями людини”.
Alibaba бере участь у роботі над ШІ спільно з іншими китайськими корпораціями, Baidu і Tencent, і має намір активно використовувати нейронні мережі в таргетуванні реклами, обслуговуванні соцмереж і розробці безпілотних машин. Китайський уряд оголосив розробку ШІ одним з пріоритетів розвитку в галузі високих технологій, поставивши за мету до 2030 року зробити країну лідером в цій сфері.
Все більше компаній експериментують з використанням штучного інтелекту для створення дизайну одягу і предметів інтер’єру, логотипів та ін.. Поки що комп’ютер не в змозі повною мірою виконувати творчі завдання для того, щоб навчити його цього, потрібно серйозне втручання людини. На думку експертів, до створення штучного інтелекту, здатного до творчості, пройдуть роки і навіть десятиліття.
За матеріалами:
reuters.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас