Нафта продовжує дешевшати, Brent опустилася до $69,04 за барель — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта продовжує дешевшати, Brent опустилася до $69,04 за барель

Енергетика
220
Ціни на нафту слабо знижуються в ході азіатських торгів у середу після різкого падіння напередодні, яке, на думку експертів, було пов’язано з фіксуванням прибутку після нещодавнього ралі до максимумів з грудня 2014 року.
Трейдери чекають нових даних про товарні запаси енергоносіїв у США, пише MarketWatch.
Ціна березневих ф’ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures на 8:17 МСК зменшилася на 11 центів (0,16%) – до $69,04 за барель.
Нафта WTI з постачанням в березні на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) вранці в середу подешевшала на 10 центів (0,16%) – до $63,57 за барель.
За підсумками сесії 16 січня котирування ф’ючерсу на Brent опустилося на $1,11 (1,6%), до $69,15 за барель, WTI – на 57 центів (0,9%), до $63,73 за барель.
“Якби у мене була довга позиція (по нафті), я б закрив її зараз”, – зазначає глава департаменту торгівлі енергоносіями в LPS Futures LLC Майкл Хайлі.
Разом з тим можливий новий виток підвищення цін, оскільки частина інвесторів купуватиме нафту на падінні, вважають аналітики BNP Paribas.
Зростання цін на нафту сприяє збільшенню її видобутку в декількох країн, включаючи США. За оцінками міністерства енергетики США, опублікованими у вівторок, в лютому виробництво нафти в країні зросте на 111 тис. барелів на добу. Зокрема, очікується активізація нафтопромислу в Північній Дакоті – керівництво енергетичного відомства штату чекає зростання видобутку до рекордного рівня в I півріччі.
Незважаючи на очікуване збільшення видобутку, аналітики Goldman Sachs заявили у вівторок, що можуть переглянути прогнози цін на нафту на поточний рік з підвищенням. На даний момент вони прогнозують середньорічну ціну Brent на рівні $62 за барель, WTI – $57,5 ​​за барель.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас