Щодо звіту Kroll: подібні типи схем типові для випадків шахрайства в банківському секторі - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Щодо звіту Kroll: подібні типи схем типові для випадків шахрайства в банківському секторі - експерт

Фондовий ринок
656
У банках, справді, найпростіший спосіб розкрадання коштів – в процесі кредитування, коли над ним немає достатнього нагляду.
Так прокоментували для Finance.ua деталі звіту Kroll щодо Приватбанку в KPMG.
“Хоча ми не можемо коментувати деталі звіту Kroll, варто зазначити, що подібні типи схем типові для випадків шахрайства в банківському секторі, з якими практика форензік KPMG стикалася як в країнах СНД, так і на глобальному рівні” – говорить Олівія Еллісон, директор, керівник практики форензик KPMG в Україні.
За словами Олівії, це – поширена проблема в приватних банках. Як тільки кредити надаються неналежним чином, часто відбувається складний процес «відмивання грошей» або приховування такої крадіжки, щоб вона не була помічена регулюючими органами або інвесторами.
“В цілому, процеси повернення активів дуже складні і вимагають тривалого періоду часу. Швидше за все, успіх залежатиме від швидкої ідентифікації активів і видачі судом рішень про заборону на розпорядження активами або більш суворих механізмів. Наприклад, у подібних випадках у Великобританії партнери KPMG призначалися в як тимчасові керуючі, і такий тип призначення може мати ще більший ефект, ніж рішення про заборону на розпорядження активами”, – зазначає Олівія.
Нагадаємо, виходячи з даних детективного агентства Kroll, Приватбанк був об’єктом масштабних і скоординованих шахрайських дій як мінімум протягом 10 років до націоналізації.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас