Данилюк заявив, що всі причетні до шахрайства в ПриватБанку мають понести відповідальність — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Данилюк заявив, що всі причетні до шахрайства в ПриватБанку мають понести відповідальність

Фондовий ринок
626
Міністр фінансів України Олександр Данилюк заявив, що всі причетні до шахрайства в “ПриватБанку” мають понести відповідальність. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.
“Я радий, що ми маємо результат, який чітко доводить факт шахрайства в “ПриватБанку” в період до його націоналізації. Зараз банк, Мінфін і НБУ борються за повернення коштів, вкрадених з “ПриватБанку”. І ті, хто свідомо чи несвідомо гальмували процес, вже не матимуть іншого варіанту, як підтримувати нас в цій боротьбі. Всі причетні особи мають понести відповідальність”, – написав він.
Так, Данилюк повідомив, що за результатами розслідування компанії Kroll було встановлено, що протягом багатьох років “ПриватБанк” був об’єктом шахрайських дій, що завдало йому шкоди як мінімум в розмірі 5,5 млрд доларів. “Саме це стало причиною незадовільного стану “ПриватБанку”, що врешті-решт призвело до його вимушеної націоналізації і докапіталізації державою”, – зазначив Данилюк.
Нагадаємо, раніше повідомлялося, що незалежне дослідження американського детективного агентства Kroll підтвердило, що в даний час державний “ПриватБанк” був об’єктом численних махінацій, що призвело до збитків банку в розмірі 5,5 млрд доларів.
У свою чергу, колишній власник банку, український бізнесмен Ігор Коломойський назвав результати такого дослідження “маренням, яке немає сенсу коментувати”. Разом з тим, Генеральна прокуратура України відкриє кримінальне провадження на підставі результатів forensic audit державного ПАТ “ПриватБанк”, проведеного американським детективним агентством Kroll.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас