Ідея БОДу здійснить прорив у 2018 році - думка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ідея БОДу здійснить прорив у 2018 році - думка

Світ
1608
У 2018 році ідея безумовного основного доходу (БОДу) набуде популярності серед політиків різного спектру, вважають експерти. У кількох країнах з’являться проекти нових експериментів з Бодом, причому їх масштаб зросте до міського і навіть національного рівня. Інтерес людей до виплат без зобов’язань також буде зростати – це довів і минулий рік.
Безумовний основний дохід стане популярною практикою в 2018 році, як серед політиків, так і серед громадськості. Чиновники будуть виступати на підтримку введення виплат без зобов’язань в багатьох містах і країнах. «У 2018 року з’являться конкретні пропозиції щодо запровадження БОДу в США», – прогнозує американський експерт з безумовних виплат Джим П’ю.
Експерименти з базовим доходом вже проводяться в Фінляндії і Канаді. У цих країнах БОД тестують в якості альтернативи існуючій системі соцгарантій. Жителі Кенії отримують виплати в рамках боротьби з бідністю. До експериментів також готуються США і Шотландія.
«Коли я заговорюю з людьми про безумовний дохі, майжед всі знають щось про цю концепцію. Це стосується і вибраних чиновників», – розповів П’ю Business Insider. Зростання обізнаності підтверджують і соцопитування. У Європі в 2016 році про БОД нічого не чули 17% опитаних, а в 2017 – вже тільки 13%. Число прихильників ідеї в Європі також зросло з 64% до 68%. Однак, найбільшу підтримку ідеї надають країни, в яких БОД поки не включений в політичний порядок денний. За даними організації European Social Survey, найбільше прихильників БОДу живе в Росії, Ізраїлі та Словенії.
Експерти не відкидають, що в 2018 році про нову форму соцгарантій заговорять у країнах, які до цього не висловлювалися на користь ідеї БОДу. Письменник Скотт Сантенс передбачає, що інтерес проявлять Польща, Мексика і Японія.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас