НКЦПФР затвердила концепцію трансформації системи атестації фахівців фондового ринку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НКЦПФР затвердила концепцію трансформації системи атестації фахівців фондового ринку

Казна та Політика
246
Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку затвердила концепцію трансформації системи підготовки та атестації фахівців фондового ринку
Про це йдеться в повідомленні CFA Society Ukraine.
Ця концепція розроблялася в рамках Меморандуму між НКЦПФР та Асоціацією інвестиційних професіоналів CFA Society Ukraine, яка офіційно представляє в Україні міжнародний CFA Інститут.
Документом визначено основні недоліки чинної системи підготовки та атестації фахівців фондового ринку, зокрема: низька ефективність системи підготовки та атестації фахівців, яка не дозволяє забезпечити учасників ринку висококваліфікованим персоналом; неефективна технічна система проведення тестування, недостатній рівень спеціалізації, застаріла програма перевірки знань з відсутністю етичної складової, яка не відповідає кращим європейським зразкам.
Так, недоліками чинної системи є: відсутність ефективного контролю з боку регулятора за процесом і результатами підготовки та атестації фахівців і, як наслідок, неможливість аналізу ефективності цих процесів.
Нова концепція передбачає створення ефективної системи підготовки та атестації фахівців фондового ринку з акцентом на професійні компетенції, і заснованої на незалежній оцінці кандидатів відповідно до найкращих світових практик.
Законодавча база для впровадження принципів цієї концепції буде створена протягом 2018 року.
Концепція вводить два рівні атестації.

Довідка Finance.ua:

  • CFA (Chartered Financial Analyst) є однією з найважливіших у світі освітніх програм для професіоналів фінансової сфери. Програма CFA була створена в 1963 році в США.
  • Зараз CFA Institute налічує 145 000 членів з 159 країн і об’єднує 147 професійних співтовариств по світу. Україну в цьому об’єднанні представляє CFA Society Ukraine.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас