Стало відомо, коли Сербія і Чорногорія можуть вступити до ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стало відомо, коли Сербія і Чорногорія можуть вступити до ЄС

Світ
715
Сербія і Чорногорія можуть стати членами Євросоюзу в 2025 році. Такий сценарій передбачений проектом стратегії ЄС щодо країн Західних Балкан, розробленим Європейською комісією. Про це повідомляє «Радіо Свобода» з посиланням на офіційний документ.
«У партнерів із західних Балкан є історичне вікно можливостей, і вперше питання їх вступу має хорошу перспективу», – вказується в проекті.
Водночас автори проекту стратегії, яка, як очікується, буде опублікована 6 лютого, додають, що часові рамки подібного вступу стануть реалістичними тільки в тому випадку, якщо буде існувати сильна політична воля, реалізація реальних реформ і довгострокове вирішення спорів із сусідами. Ключовим у прийнятті такого рішення буде 2019 рік.
А ось від Албанії, Боснії і Герцеговини, Косова і Македонії до 2025 року чекають досягнення певного розвитку для можливості вступу до ЄС.
Нагадаємо, що в 1990-х роках країни Балкан пережили жорсткі міжетнічні та міжрелігійні конфлікти. Внаслідок югославських воєн, які тривали протягом десятиліття, загинули, за оцінками експертів, близько 140 тисяч осіб. Зараз членами ЄС з даного регіону є тільки Словенія і Хорватія.
За матеріалами:
Радіо Свобода
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас