Microsoft закриває можливість безкоштовного переходу на Windows 10 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Microsoft закриває можливість безкоштовного переходу на Windows 10

Фондовий ринок
4358
9 січня Microsoft вивела Windows 8.1 з фази активної підтримки, через п’ять років після запуску цієї операційної системи – по суті, користувачі тепер працюють з мертвою ОС.
Ще тиждень було надано тим, хто хоче безкоштовно оновитися до Windows 10, а зараз залишилися буквально години.
Відтепер Windows 8.1 не отримуватиме жодних значущих поліпшень і виправлень помилок – лише заплатки проти вразливостей, які будуть виходити ще п’ять років, до 2023 року.
З точки зору Microsoft, користувачі повинні були перейти на Windows 10, більш сучасну платформу, яка одержує виправлення, латочки і періодичні пакети оновлень. Для цього компанія дала досить тривале вікно в один рік, що дозволяє безкоштовно перейти на актуальну ОС. Дані NetMarketshare показують, що до 7% користувачів відмовилися оновитися або просто забули це зробити. До речі, досі найпопулярнішою ОС в портфелі Microsoft виступає Windows 7, яка, судячи за тими ж даними, встановлена на 45% усіх ПК.
Windows 10 є роботою над помилками Windows 8, тому навряд чи є суттєві підстави залишатися на старій ОС. Зараз існує останній шанс оновитися безкоштовно (якщо Microsoft знову не продовжить дію програми). Коли Microsoft назвала остаточну дату безкоштовних оновлень, вона додала лазівку для людей, які використовують спеціальні можливості накшталт екранного диктора або клавіатури Брайля, давши їм трохи більше часу.
Лазівка зручна тим, що працює на будь-якій системі: якщо користувач коли-небудь запускав екранного диктора або голосове введення тексту, він може вказати, що скористався спеціальними функціями – Microsoft детально не перевіряє. Спочатку компанія попереджала, що можливість буде діяти до 31 грудня 2017 року, але потім продовжила її до 16 січня.
Для тих, хто пропустить з якихось причин цей термін, є надія, що Microsoft, яка бажає мінімізувати фрагментацію своїх ОС, запропонує якийсь інший спосіб. Так чи інакше, зараз безкоштовно оновитися можна, перейшовши на сайт спеціальних можливостей Microsoft і виконавши інструкції (потрібно натиснути на велику кнопку «оновити зараз»).
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас