ЄС закликав Україну невідкладно запустити реформу аудиторської діяльності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС закликав Україну невідкладно запустити реформу аудиторської діяльності

Казна та Політика
448
Європейський Союз (ЄС) закликав до якнайшвидшого вступу в дію законопроекту № 6016-д “Про аудит фінансової звітності та аудиторську діяльність”, бо зволікання гальмує виконання Угоди про асоціацію. Про це йдеться у заяві на сторінці представництва ЄС в Україні.
“Маємо з прикрістю відмітити, що реформа аудиторської діяльності, яка відбувається в Україні із суттєвим запізненням, при впровадженні продовжує зустрічати опір”, – йдеться у повідомленні.
Зазначається, що протягом останніх двох років Європейський Союз надавав допомогу Уряду України та Комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики у процесі розробки нового законодавства про бухгалтерський облік, фінансову звітність, аудит фінансової звітності та аудиторську діяльність.
“Впровадження європейських та міжнародних стандартів в сфері аудиту та нагляду за аудиторською професією є частиною зобовязань України в контексті Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Дійсно, імплементація Угоди передбачає впровадження в Україні нових правил, практик та інституцій, які будуть відрізнятись від усталених процедур. Необхідні зміни мають сприйматися відкрито та позитивно”, – додали у представництві ЄС.
Наголошується, що реформування аудиторської діяльності є критичним для України не тільки в контексті виконання Угоди.
“Насамперед, це необхідно для відновлення доброї репутації професії, встановлення довіри до фінансової звітності суб’єктів економічної діяльності і, як наслідок, для сприяння інвестиціям та міжнародній торгівлі. Ми сподіваємося, що проект Закону № 6016-д “Про аудит фінансової звітності та аудиторську діяльність” набуде чинності найближчим часом, і нова регуляторна система для аудиторської діяльності буде впроваджена якнайшвидше”, – зазначили у представництві.
За матеріалами:
Тиждень.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас