День фінансів, 15 січня: курс євро перевалив за 35, а зловмисники почали полювання за власниками біткойнів і номерними знаками ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 15 січня: курс євро перевалив за 35, а зловмисники почали полювання за власниками біткойнів і номерними знаками ЄС

1816
Понеділок, 15 січня, запам’ятався новинами, пов’язаними з валютою та автомобілями:
Курс долара на міжбанку продовжує зростати. У зв’язку з цим аналітики спробували зробити прогноз, скільки ж буде коштувати долар цього тижня і коли ж гривня почне зміцнювати свої позиції. Однак передбачення виявилися невтішними. Як відзначають експерти, попит на валюту збережеться до середини лютого через високу гривневу ліквідність.
Курс євро оновив трирічний максимум. Долар США в парі з євро втратив свої позиції через можливість більш швидкого посилення грошово-кредитної політики в єврозоні, ніж передбачалося раніше. Сьогодні євро коштував $1,2224 у порівнянні з $1,2202 на закриття минулої сесії в Нью-Йорку. На українському міжбанку вартість єдиної європейської валюти на закритті торгів перевалила за 35 грн.
Не обійшов понеділок стороною і новини криптовалют: в судовому реєстрі з’явилася справа про спробу “вибити” 15 біткойнів в українця за допомогою ножа. Слідчі звернулися з клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів осіб, які напали на веб-дизайнера з метою заволодіти 15 біткойнами, які перебували в його електронному гаманці.
Що ж стосується автоновин, то серед них були такі:
Шахраї знімають єврономери по всьому Києву. Схема крадіжки автомобільних номерів така: зловмисники знімають номерний знак, а для власника залишають записку з вимогою перерахувати зазначену суму. Річ у тому, що якщо номер української реєстрації відновити не складно, то знаки країн ЄС ніхто в Україні не видасть, чим і користуються охочі до наживи.
Українці за рік витратили понад 2 мільярди доларів на нові авто. Як повідомляють ЗМІ, найдорожчі автомобілі купували одесити. У них середня вартість автомобіля – 33 тисячі доларів. А в Чернігові віддавали перевагу бюджетним авто – середня ціна машини становила менш ніж 25 тисяч доларів. Крім цього, українці купували і преміальні автомобілі. Наприклад, за рік продали два автомобілі Rolls-Royce Wraith.
Варто згадати також про технологічні новинки. General Motors представила безпілотний електромобіль, створений на базі Bolt EV. Який він, можна подивитися на відео тут.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас