НБУ наводить лад на ринку депозитів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ наводить лад на ринку депозитів

Кредит&Депозит
1996
У рамках низки ініціатив в частині регулювання вітчизняного фінансового сектору Національний банк України продовжує роботу з банками в напрямку контролю ставок за депозитами для фізичних осіб.
Інформацію про наявність рекомендації дотримуватися середньоринкового рівня ставок підтвердили відразу кілька гравців ринку. Зокрема, за групою банків з іноземним капіталом середніми ставками у січні 2018 року вважаються близько 13.7% та 3.8% річних у національній та іноземній валютах відповідно. Наприклад, Кредобанк пропонує 13.5%, Піреус – 12.75%, Прокредит – 14%. Нагадаємо, що останні зміни у поділі банків на групи були затверджені Рішенням Комітету НБУ № 444 від 29.11.17 р.
При цьому банкіри акцентували увагу на тому, що подібна ініціатива була очікуваною і позитивно оцінюється банками. Як прокоментували цю інформацію в Forward Bank, подібні вимоги можуть загострювати конкуренцію на ринку за клієнта, оскільки банкам необхідно буде ще більш активно працювати над поліпшенням якості обслуговування клієнтів та ефективності бізнес-процесів.
«У 2017 році Forward Bank успішно пройшов перевірку Національним банком України. У січні ми розробили план робіт на 2018 рік, вже з урахуванням рекомендацій НБУ, включаючи вимогу щодо корекції політики ставок за депозитами для
фізичних осіб відповідно до ринку. Раніше наша бізнес-модель була побудована на ставці, яка дещо перевищує середню щодо наших конкурентів за групою (банки з іноземним капіталом), оскільки на ринку існував великий розрив за ставками. Але ми вже внесли зміни в бізнес-план на 2018 рік і поступово будемо доводити прибутковість за вкладами до середнього показника», – заявив голова правління Forward Bank Андрій Кисельов.
Раніше заступник голови Нацбанку Дмитро Сологоб заявляв про те, що зниження ставок за депозитами призведе до здешевлення кредитів.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас