S&P присвоїло холдинговій компанії "Метінвесту" корпоративний рейтинг "В-" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

S&P присвоїло холдинговій компанії "Метінвесту" корпоративний рейтинг "В-"

Фондовий ринок
501
Міжнародне рейтингове агентство Standard&Рoor’s (S&P) присвоїло холдинговій компанії гірничо-металургійної групи “Метінвест” – Metinvest B. V. (Нідерланди), довгостроковий корпоративний рейтинг “В-” зі “стабільним” прогнозом, повідомляється в прес-релізі агентства.
S&P очікує, що “Метінвест” підвищить рентабельність діяльності за підсумками 2017 року, при цьому скоригована маржа EBITDA групи складе 15-20% (оцінка S&P включає реалізацію продукції інших виробників, що трохи знижує рівень прибутку) на тлі сприятливої цінової кон’юнктури на сталь, залізну руду і коксівне вугілля.
Агентство також очікує поліпшення в 2017 році співвідношення скоригованого операційного грошового потоку групи до боргу (adjusted funds form operations to debt) до 35% з 20% в 2016 році, а також зниження співвідношення скоригованого боргу до EBITDA до 2 з 3,4 в 2016 році і близько 10 в 2015 році. Більш того, в 2018 році S&P очікує поліпшення співвідношення скоригованого грошового потоку “Метінвесту” до боргу до 35-40%.
Водночас серед стримуючих факторів для рейтингу “Метінвесту” агентство відзначає нестійкий в ретроспективі рівень рентабельності групи в сталевому сегменті, особливо після погіршення ситуації на ринку сталі і залізної руди в 2014-2016 рр..
Оцінка кредитоспроможності “Метінвесту” також враховує дуже високий ризик діяльності в Україні та зростаючу потребу групи в капітальних інвестиціях.

Довідка Finance.ua

  • “Метінвест” є вертикально інтегрованою гірничовидобувною групою компаній, що управляє активами в кожній ланці виробничого ланцюжка від видобутку ЗРС і вугілля та виробництва коксу до випуску напівфабрикатів і кінцевої продукції зі сталі, трубопрокату і рулонів, а також виробництва іншої продукції з високою доданою вартістю. Група складається з видобувних і металургійних підприємств, що знаходяться в Україні, Європі і США, і має мережу продажів з охопленням всіх ключових світових ринків.
  • Основними акціонерами “Метінвесту” є група СКМ (71,24%) і “Смарт-холдинг” (23,76%), що спільно керують компанією.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас