Технологія пошуку води на астероїдах проходить випробування на орбіті — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Технологія пошуку води на астероїдах проходить випробування на орбіті

Технології&Авто
180
Компанія Planetary Resources запустила супутник Arkyd-6 CubeSat з експериментальною технологією пошуку водних ресурсів, яка допоможе в майбутньому видобувати корисні копалини в космосі.
Супутник стартапу Planetary Resources, який піднявся на орбіту з космодрому в Південній Індії на борту індійської ракети PSLV, вже почав передавати телеметрію. Arkyd-6 успішно відокремився від четвертого ступеня ракети-носія через 30 хвилин після запуску і тепер знаходиться на сонячно-синхронній орбіті, повідомляє New Atlas.
Це другий супутник компанії, першим був А3R, запущений в 2015 році з МКС. Його основне завдання — довести можливість застосування технології геодезичної зйомки Arkyd-301.
Зараз в центрі уваги інженерів Planetary Resources — бортовий середньохвильовий інфрачервоний (MWIR) візуалізатор, який діє в діапазоні від 3 до 5 мікрон ІЧ-спектру і використовує виготовлену на замовлення оптику для виявлення молекул води. За словами представників компанії, це перший в світі комерційний інструмент MWIR, який використовується в космосі.
«Якщо всі експериментальні системи будуть працювати успішно, Planetary Resources має намір використовувати супутник Arkyd-6 для отримання ІЧ-зображень поверхні Землі, включаючи сільськогосподарські регіони та інфраструктуру для видобутку копалин і енергії, — говорить Кріс Вурхіс, головний інженер компанії. — До того ж, у нас з’явиться можливість здійснювати певні астрономічні спостереження з точки на навколоземній орбіті. Інформація, отримана Arkyd-6, послужить підставою для наукової та економічної оцінки астероїдів під час майбутньої місії з вивчення космічних ресурсів».
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас