GM показала робомобіль без керма і педалей (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

GM показала робомобіль без керма і педалей (відео)

Технології&Авто
1234
General Motors представила безпілотний електромобіль, створений на базі Bolt EV. Автомобіль зроблений без керма і педалей, оскільки розрахований на повну автономність. Компанія готова випустити безпілотний електрокар вже в наступному році і заявила, що подала заяву в Міністерство транспорту США з проханням дозволити виробництво та експлуатацію такого автомобіля, пише Electrek.
Американський автовиробник збирається обігнати конкурентів з виходом на ринок повноцінного безпілотного автомобіля. Поки інші гравці позначили першу половину 2020-х як час для виходу свого автономного транспорту, GM обіцяє робомобіль вже в 2019 році. Щоб ні в кого не залишалося сумнівів в тому, що це дійсно безпілотний автомобіль, компанія ще на етапі дизайну прибрала з нього педалі і кермо: у пасажирів просто фізично не буде прямого доступу до елементів управління.
За автоматизацію GM відповідає команда стартапу Cruise Automation, яку автогігант купив у 2016 році за $1 млрд. Співпраця компаній виявилося вигідною обом. Сьогодні автопілот GM визнається одним із найпрогресивніших. Вважається, що у компанії є всі шанси випустити на дороги автомобілі без водіїв першою. Cruise вже запустила сервіс безпілотних таксі, але поки що тільки для співробітників GM.
Генеральний директор Cruise Кайл Вогт у вересні 2017 року заявив, що спільно з GM стартап вже готовий випускати сотні тисяч повноцінних безпілотників на рік. Він зазначив, що говорить про справжній масовий безпілотник: не прототип, який невпевнено пересувається обмеженим простором, а про транспорт, що зможе служити людям щодня. Вогт пояснював, що його компанія розробляла безпілотник в розрахунку на їзду без водія. Тобто технічно йому не потрібен тестовий період зі страхувальним водієм за кермом — він може відразу поїхати.
Можливо, через цю особливість в GM заявили, що не збираються йти шляхом традиційних розробників безпілотних технологій. Такі компанії, як правило, запускають тестову програму з декількома автомобілями і потім накочують тисячі кілометрів, намагаючись навчити свою техніку. У компанії запевняють, що розвиток її безпілотної технології не передбачає «дрібномасштабних тестів».
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас