ПриватБанк в суді має намір стягнути 2,3 млрд грн з авіакомпанії, яка перебуває в стані банкрутства — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ПриватБанк в суді має намір стягнути 2,3 млрд грн з авіакомпанії, яка перебуває в стані банкрутства

Фондовий ринок
964
Господарський суд Дніпропетровської області прийняв заяву ПАТ “КБ “ПриватБанк” про грошові вимоги в розмірі 1,837 млрд грн до ПАТ “Авіаційна компанія “Дніпроавіа” у справі про банкрутство останнього.
Згідно з визначенням суду, розгляд заяви призначено на 17 січня 2018 року на 11:00.
Крім того, цей же суд іншим визначенням прийняв рішення продовжити розгляд справи за правилами загального позовного провадження за позовом ПриватБанку до “Дніпроавіа” про стягнення заборгованості в сумі 443,927 млн ​​грн.
Йдеться про заборгованість за кредитним договором від 21 січня 2014 року в зазначеній сумі. Суд вирішив відкласти підготовче засідання на 18 січня 2018 року на 12.00.
Як повідомлялося, Господарський суд Дніпропетровської області 13 листопада порушив справу про банкрутство “Дніпроавіа”. Розпорядником майна призначено Вікторію Кундас, граничний термін заяви грошових вимог кредиторів до боржника становив 30 днів з дня офіційного оприлюднення оголошення. Вимоги “Укртатнафти” склали 132,7 млн ​​грн.
Крім того, повідомлялося, що вже станом на середину листопада “Дніпроавіа” не володіла повітряними суднами. Деякі літаки перейшли до компанії “Роза Вітрів”, а у “Дніпроавіа” залишалося два літаки Embraer, то згідно з реєстром повітряних суден на 15 листопада у компанії не було жодного літака, а у компанії “Роза Вітрів” – сім Embraer-145, які раніше були в експлуатації “Дніпроавіа”.
Повідомлялося також, що цей же суд ще у вересні 2016 року постановив за позовом “Укртатнафти” стягнути з “Дніпроавіа” заборгованість в розмірі 163 млн грн.
“Укртатнафта” експлуатує Кременчуцький НПЗ, проектною потужністю з переробки сировини 18,6 млн тонн на рік, номінальною – близько 7,3 млн тонн на рік. НАК “Нафтогаз України” належить 43,05% акцій “Укртатнафта”, ще по 28% контролюють структури групи “Приват” і бізнесмена Олександра Ярославського.
“Дніпроавіа” здійснювала регулярні і чартерні авіарейси до країн Європи, Близького Сходу, СНД. Є одним з найбільших українських перевізників.
ФДМ наприкінці серпня 2009 року продав 94,572% акцій компанії ТОВ “Галтера”. В результаті авіакомпанією через “Галтеру” володіє група “Приват” бізнесмена Ігоря Коломойського.
Рішенням господарського суду за поданням Дніпропетровської обласної прокуратури 30 березня 2017 року вирішено 94,5% акцій ПАТ “Авіаційна компанія “Дніпроавіа” списати на користь держави. Це питання продовжує розглядатися в судовому порядку.
Крім того, міністр інфраструктури України Володимир Омелян в липні повідомляв, що “Дніпроавіа” могла б зупинити роботу у вересні поточного року.
За твердженнями деяких ЗМІ, авіакомпанія “Роза Вітрів” входить до сфери впливу групи “Приват”. Водночас офіційно така інформація не підтверджена.

Довідка Finance.ua:

  • У грудні 2016 року уряд за пропозицією НБУ і акціонерів ПриватБанку, найбільшими з яких на той момент були Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов, прийняв рішення про націоналізацію цієї найбільшої на ринку країни фінустанови. Держава отримала 100% в його капіталі, а ПриватБанк було докапіталізовано на суму 116,8 млрд грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас