Офшорні компанії можуть відсудити конфісковані "гроші Януковича" - ГПУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Офшорні компанії можуть відсудити конфісковані "гроші Януковича" - ГПУ

Казна та Політика
400
Начальник департаменту спецрозслідування ГПУ Сергій Горбатюк заявив, що офшорні фірми можуть відсудити назад конфісковані гроші колишнього президента України Віктора Януковича.
Про це він сказав в ефірі програми “Завтра”, передає “Радіо Свобода”.
“Звичайно, якщо є фірми, які оскаржують і які отримають відмову в цьому, і які можуть бути сумлінними так званими набувачами, дійсно вони можуть звертатися до європейських судів і розраховувати, що європейський суд буде до них прислухатися”, – підкреслив прокурор.
Також він зазначив, що Генпрокуратура не може почати розслідування за фактом отримання телеканалом Al Jazeera інформації про конфісковані $1,5 млрд “гроші Януковича”.
Горбатюк заявив, що особисто йому нічого не відомо про те, яким чином рішення суду про конфіскацію “грошей Януковича” було засекречено, скільки людей мали доступ до нього і яким чином відбувся витік інформації закордонним ЗМІ.

Довідка Finance.ua:

  • 10 січня 2018 року Al Jazeera опублікувала засекречений через вміст держтаємниці текст вироку Краматорського районного суду від 28 березня 2017 року.
  • За інформацією Al Jazeera, текст вироку розкриває схеми, за якими здійснювався грабіж держави при Вікторі Януковичі, і задається питанням, чому рішення суду було засекречено.
  • Телеканал зазначив, що винесення такого вироку без участі компаній-нерезидентів у закритому режимі дає привід цим компаніям домагатися повернення частини або всіх $1,5 млрд, що потрапили під спецконфіскацію.
За матеріалами:
Радіо Свобода
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас