Обдурити систему розпізнавання облич можна за допомогою надрукованих окулярів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обдурити систему розпізнавання облич можна за допомогою надрукованих окулярів

Технології&Авто
989
Системи розпізнавання облич стають все більш досконалими, і багатьом людям це не подобається. Тим, хто хоче залишитися невпізнаним, допоможуть особливі технології, що збивають ШІ з пантелику. На основі однієї з них американські дослідники створили окуляри – доступне і універсальне рішення проблеми. Про розробку розповідає Digital Trends.
В ході експериментів вчені створили п’ять пар окулярів, які доступні для використання 90% населення. Якщо надіти їх, це завадить роботі навіть сучасного ШІ, налаштованого на розпізнавання облич. Плюсом окулярів є те, що їх можна носити постійно, на відміну від попередніх варіантів на кшталт тканини, що маскує. Більш того, пристрій можна буде роздрукувати на тривимірному принтері. У тестах було продемонстровано, що окуляри успішно збивають з пантелику нейромережі VGG і OpenFace.
Розроблена технологія дуже неоднозначна. З одного боку, вона дозволяє зберегти конфіденційність в світі, де ми щодня опиняємося під прицілами камер, які навчилися упізнавати людей в обличчя. З іншого, розпізнавання облич служить для забезпечення безпеки, і будь-які пристрої, націлені на обман системи, будуть затребувані терористами та іншими злочинцями.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас