Фунт зріс до максимуму з 2016 р. на повідомленнях про м'яку позицію щодо Brexit — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фунт зріс до максимуму з 2016 р. на повідомленнях про м'яку позицію щодо Brexit

Валюта
484
Фунт стерлінгів посилив зростання в п’ятницю і в парі з доларом США досяг максимуму з червня 2016 року, коли проводився референдум про вихід Великобританії з Євросоюзу (Brexit), пише Financial Times.
Зміцнення фунта підтримали повідомлення агентства Bloomberg про те, що міністри фінансів Іспанії та Нідерландів готові підтримати м’який варіант Brexit, що передбачає укладення повномасштабної торговельної угоди Британії з ЄС.
Фунт на 17:10 піднявся на 1% в парі з доларом – до $1,3670, раніше він досягав $1,3693. Британська нацвалюта також подорожчала на 0,1% до євро, 1,1% до ієни, більш ніж на 1,2% до доларів Австралії і Нової Зеландії.
За даними агентства, раніше на цьому тижні глава іспанського Мінфіну Луїс де Гіндос і його нідерландський колега Вопке Хукстра провели зустріч, на якій обговорили взаємні інтереси в процесі Brexit. У обох країн тісні торговельні і фінансові зв’язки і Британією, крім того, Мадрид і Амстердам стривожені втратою британських внесків до бюджету ЄС.
На початку грудня, коли завершувався перший раунд переговорів щодо Brexit 27 країн ЄС виступили єдиним фронтом і продавили досить жорсткі умови. У січні президент Франції Еммануель Макрон закликав партнерів по ЄС зберігати згуртованість, щоб захистити спільні інтереси всіх держав, що залишаються в блоці.
Лондон хоче від ЄС унікальної торговельної угоди, яка забезпечить британським товарам доступ до єдиного ринку практично на колишніх умовах і збереже переваги для сфери послуг Великобританії, включаючи фінансовий сектор. Однак координатор ЄС по Brexit Мішель Барньє в грудні заявив, що відносини з Британією будуватимуться за аналогією з Канадою, угода з якою не охоплює сферу послуг.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас