Порошенко очікує прийняття ВР законів про податок на виведений капітал і валюту до 2019 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко очікує прийняття ВР законів про податок на виведений капітал і валюту до 2019

Казна та Політика
677
Президент Петро Порошенко очікує, що в поточному році Верховна Рада прийме закони про Національне бюро фінансової безпеки, про податок на виведений капітал і про валюту.
Про це він повідомив на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.
“У наступному році ми повинні продовжити активне реформування країни. Зокрема, заплановано низку законопроектів у фінансовій, судовій, інвестиційній сфері та ринок землі. Не втратити темпи фундаментальних змін – завдання номер один для країни”, – написав він.
В прикріпленому до посту відео йдеться, що в поточному році повинні прийняти закони про приватизацію державного майна, про Нацбюро фінбезпеки, про податок на виведений капітал, про валюту і про поліпшення інвестиційної привабливості України, а також продовжиться судова реформа.
В кінці 2016 року через технічну помилку Рада фактично оголосила податкову міліцію поза законом вже з 1 січня 2017 року, в зв’язку з чим Міністерство фінансів підготувало законопроект про створення Служби фінрозслідувань, проте Національна рада реформ розкритикувала документ і він так і не був розглянутий парламентом.
Раніше Порошенко заявляв, що податок на виведений капітал може бути введений з 2019 року, а втрати державного бюджету можуть скласти 20-23 млрд гривень.
Мінфін констатував, що податок на виведений капітал можна буде вводити замість податку на прибуток при скороченні бюджетних витрат.

Довідка Finance.ua

  • 9 листопада Рада прийняла в першому читанні нову редакцію закону “Про приватизацію державного майна”.
  • У грудні 2017 року міністр фінансів Олександр Данилюк висловив жаль з приводу невдалої спроби створити Службу фінансових розслідувань.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас