Virgin Galactic успішно випробувала туристичний космічний корабель — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Virgin Galactic успішно випробувала туристичний космічний корабель

Технології&Авто
606
У майбутніх космічних туристів з’явився привід для радості: тепер вони ще на крок ближчі до довгоочікуваного польоту. Космічний корабель Річарда Бренсона SpaceShipTwo (SS2) здійснив успішний тестовий політ, пише Futurism.
Корабель був піднятий на висоту 15 кілометрів двофюзеляжним літаком-носієм WhiteKnightTwo. Американська авіабудівна компанія Scaled Composites побудувала його спеціально для старту туристичного космоплана SpaceShipTwo. На граничній висоті літак скинув SS2 і той перейшов в режим планування.
Це вже 7 подібний тест для корабля, і Бренсон каже, що останній. Тепер настав час запалювати двигуни знову. Компанія припинила польоти з запущеними двигунами в 2014 році. Тоді під час тесту нового пального корабель зруйнувався через кілька секунд після від’єднання від WhiteKnightTwo. Один пілот сильно постраждав, але встиг катапультуватися, інший загинув. Відтоді двигуни не запускали.
Але наступні польоти SS2 повинні знову бути повноцінними, тому що двигун працюватиме на повну потужність. Зараз літак розігнав корабель до швидкості 0,9 Маха або 1100 км/год – це гранична, за документами, швидкість, з якою корабель може літати з вимкненими двигунами. У компанії визнали тест успішним, все пройшло за планом, а значить, туристичні польоти все ближче. Про успішне випробування Бренсон написав у своєму Твіттері.
Позаяк політ проходив з відключеними гібридними ракетними двигунами, то для безпеки на борту не було пального. Для його імітації використовувався водяний баласт схожої маси. На висоті 7 км баласт скинули, зобразивши спалювання пального і полегшення корабля. В результаті космічне судно здійснило м’яку посадку.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас