Британка очолила наглядову раду "Нафтогазу" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Британка очолила наглядову раду "Нафтогазу"

Фондовий ринок
663
Головою наглядової ради НАК “Нафтогаз України” обрано Клер Споттісвуд, повідомила прес-служба компанії.
За її даними, посаду заступника голови НР продовжить обіймати Володимир Демчишин, який виконує ці повноваження з 18 квітня 2017 року.
“Наступне засідання наглядової ради заплановано на кінець січня 2018 року. На ньому будуть розглянуті питання призначення голів та формування чотирьох комітетів наглядової ради”, – зазначають у НАК.
У прес-службі нагадують, що Споттісвуд в 1993-1998 рр. очолювала регуляторний орган Великобританії з питань газопостачання (Ofgas), коли відбувалося розділення компанії British Gas і лібералізація ринку газу в королівстві. Протягом останніх 20 років отримала значний досвід на посаді незалежного директора в публічних і непублічних компаніях. Крім того, працювала економістом у Королівському Казначействі Великобританії, Міністерстві економіки і фінансів Великобританії, яке відповідає за формування і здійснення фінансово-економічної політики уряду.
Як повідомлялося, до сформованого в кінці 2017 року нового складу НР НАК входять: Клер Споттісвуд (Великобританія), Бруно Лескуа (Франція), Амос Хохштайн (США), Стівен Хейсом (Канада), Володимир Демчишин, Володимир Кудрицький і Сергій Попик (всі троє – Україна).
“Нафтогаз України” об’єднує найбільші нафтогазовидобувні підприємства країни. Холдинг є монополістом з транзиту і зберігання природного газу в підземних сховищах, а також з транспортування нафти трубопровідним транспортом по території країни.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас