Українці становлять понад 4% власників Blue Card в Німеччині — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці становлять понад 4% власників Blue Card в Німеччині

Світ
1136
З 2013 року Blue Card – дозвіл на перебування і роботу в Німеччині – отримали 11 тис. іноземних фахівців з високою кваліфікацією. У 2016 році «блакитні картки» було видано вже понад 17 тис. осіб.
Про це свідчать дані Федерального відомства у справах міграції та біженців (BAMF), повідомляє DW.
Як повідомляється, за перші шість місяців 2017 року на роботу в Німеччину за цією програмою приїхали близько 11 тис. висококваліфікованих фахівців з країн, що не входять до Євросоюзу.
Більшість трудових мігрантів, які отримали «блакитну картку» – європейський аналог американської Green Card, – громадяни Індії. Майже кожен четвертий власник Blue Card – з цієї держави. На другому місці за кількістю отриманих дозволів на роботу в ФРН – китайці (9,3% від загальної кількості виданих Blue Card). У списку тих, хто частіше за інших скористався правом оформити «блакитну картку», – фахівці з Росії (6,5%), України (4,4%) і Сирії (3,7%).
У порівнянні з іншими європейськими країнами Німеччина є лідером у залученні висококваліфікованих іноземних фахівців за програмою полегшеного працевлаштування. У 2016 році 95% всіх виданих в Європі Blue Card припало на німецький ринок праці. За Німеччиною слідують Італія і Австрія. Можливість оформити Blue Card для роботи в Німеччині була в іноземців з 1 серпня 2012 року. За допомогою цієї програми німецькі політики сподіваються частково вирішити проблему з дефіцитом висококваліфікованих кадрів у країні.
Претендувати на «блакитну картку» можуть фахівці з дипломом про вищу освіту, які уклали трудовий договір з німецьким роботодавцем. При цьому повинен бути гарантований річний заробіток як мінімум 50 800 євро (до вирахування податків). Для представників найбільш затребуваних спеціальностей, зокрема вчених, лікарів, інженерів, програмістів, він може бути низьким – мінімальна межа для окремих професій становить 39 624 євро. «Блакитна картка» видається на чотири роки.
При збереженні трудових відносин вже після трьох років фахівець може оформити німецький дозвіл на постійне проживання. Якщо іноземний фахівець володіє німецькою мовою на рівні B1, отримати посвідку на проживання за програмою Blue Card можна вже після двох років перебування в ФРН.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас