3D-друк і кріогенна заморозка допоможуть вирощувати органи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

3D-друк і кріогенна заморозка допоможуть вирощувати органи

Технології&Авто
223
Дослідники з Імперського коледжу Лондона розробили новий метод створення тривимірних структур, об’єднавши 3D-друк з кріогенними технологіями. Відкриття, про яке розповідає Science Daily, послужить основою для створення біологічних структур, наприклад, тканин і органів для трансплантації.
Раніше схожі дослідження вже проводилися, але структури, які за механічними властивостями збігаються з такими органами, як мозок і легені, були створені вперше. Це означає, що їх можна буде використовувати в якості тривимірного каркасу для регенерації пошкоджених тканин. На відміну від традиційної трансплантації, відновлення тканин на основі пористих каркасів дозволить уникнути таких проблем, як відторгнення імунною системою.
М’якості штучних тканин було досягнуто за рахунок кріогенних технологій. В процесі друку гідрогелеве чорнило заморожувалося за допомогою сухого льоду, а після відтавання створені з них структури ставали м’якими, як тканини тіла, але не руйнувалися під власною вагою.
В ході тестування технології надруковані структури були засіяні фібробластами дерми – клітинами, які формують сполучну тканину. Клітини успішно прижилися. Надалі цю техніку можна буде використовувати для вирощування цілих органів для потреб трансплантології та медичної науки. Поки дослідники створили структури розміром в декілька сантиметрів, але в подальшому мають намір збільшити їх масштаби.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас