Samsung і Harman представили QLED-дисплей для даху автомобіля (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Samsung і Harman представили QLED-дисплей для даху автомобіля (відео)

Технології&Авто
527
Мабуть, це наступний рівень для любителів панорамних дахів в автомобілях – панорамний екран для даху. Суть та ж, але можна не перейматися, що скло забрудниться чи вечір виявиться не кращим для споглядання зоряного неба. Екран від Samsung і Harman, представлений на CES, дозволить розташувати над головою пасажирів все, що завгодно.
Дах став результатом спільної роботи, виконаної після того, як Samsung купила Harman за $8 млрд. Компанії також показали низку мультимедійних гаджетів, які разом повинні створювати цілу екосистему для розваг і управління автомобілем. Серед них – і повністю цифрова величезна центральна консоль, і окремі дисплеї для пасажирів, і системи розпізнавання жестів і голосу. Такі «мультимедійні» автомобілі будуть логічним продовженням підключених пристроїв, натільних гаджетів і розумних будинків.
За задумом інженерів і дизайнерів Samsung і Harman, до моменту повноцінного запуску всієї системи стандарт 5G вже буде звичним для всіх, а безпілотні автомобілі заповнять вулиці. У цьому світі людина буде чекати від автомобіля отримання особливого комфорту і емоцій. Керувати машиною вручну вже не доведеться, тому витрачати вільний час можна буде більш ефективно. Система екранів, особливого звучання, освітлення буде якраз відповідати за це. А екран на даху буде завершувати всю композицію, створюючи потрібну атмосферу в автомобілі. Президент Harman каже, що концепт повинен допомогти автовиробникам перестати ставити в центр уваги конкретні гаджети, а почати концентруватися на емоціях пасажирів і водіїв.
Головний акцент ставиться на тому, що дві компанії будуть дозволяти персоналізувати кожен автомобіль, де буде стояти їхня система. Музика, світло, звуки – все буде підлаштовуватися під конкретну людину. Harman вкладає в це свої знання про вподобання людей в розважальній техніці, а Samsung – свою технічну експертизу. В результаті кожен отримає автомобіль, яким саме йому зручно управляти. Система дозволить контролювати всі системи голосом, жестами, дотиками. Залишаться і традиційні джойстики. У все це буде інтегрований смартфон, який також буде важливим елементом управління. Єдина проблема – ціна. Вона не була названа, але знаючи, що мультимедійні системи Harman встановлюються в топових комплектаціях автомобілів від BMW, Volvo і Mercedes, розраховувати на широку доступність екрана на даху вашого авто, очевидно, не варто.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас