Siemens знову буде співпрацювати з компанією, яка брала участь у скандалі з турбінами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Siemens знову буде співпрацювати з компанією, яка брала участь у скандалі з турбінами

Фондовий ринок
352
Російська корпорація “Ростех” і німецький концерн Siemens реалізують у регіонах Росії проект зі створення мережі централізованих клініко-діагностичних лабораторій.
Про це повідомляє ТАСС з посиланням на джерела.
Зазначається, що угоду вже підписано між підприємствами радіоелектронного кластера “Ростех” і компанією “Сіменс охорона здоров’я”.
“Лабораторії створюються в адміністративних центрах суб’єктів РФ і надаватимуть послуги з централізованої обробки біоматеріалів пацієнтів на основі діагностичного обладнання Siemens”, – зазначило джерело видання.
В “Ростех” підтвердили ці плани, зазначивши, що в їх реалізації будуть задіяні компанії радіоелектронного кластера держкорпорації.
У корпорації також повідомили, що в перспективі розглядається можливість локалізації виробництва лабораторного обладнання Siemens та витратних матеріалів на території Росії. При цьому в “Ростех” не стали розкривати деталі угоди, зазначивши, що поки ще рано їх обговорювати.

Довідка Finance.ua:

  • 6 липня в ЗМІ з’явилася інформація, що Росія в обхід санкцій здійснила поставку німецьких газових турбін Siemens в окупований Крим.
  • У зв’язку з антиросійськими санкціями ЄС заборонив європейським компаніям поставляти енергетичні технології на територію Кримського півострова.
  • 11 липня німецький концерн Siemens подав позови проти причетних до постачання турбін в окупований Крим.
  • 26 липня посли ЄС погодилися розширити антиросійські санкції за нелегальні поставки енергетичних технологій на територію окупованого Криму.
  • 15 вересня глава “Нафтогазу” Андрій Коболєв заявив, що Siemens припинила поставки обладнання в Україну, щоб зберегти контракти з Росією.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас